H ιστορία μας

Share

Share

1988: Είναι το έτος που ιδρύεται η Toi&moi, ως κατασκευαστική και εμπορική εταιρεία στο χώρο της γυναικείας ένδυσης. Το εμπορικό της σήμα, κατοχυρωμένο σε 55 χώρες του εξωτερικού, αποτυπώνει από την αρχή τη φιλοσοφία της συλλογής της: casual και elegant συνδυασμοί εκφράζουν το δισυπόστατο της μάρκας που «παίζει» με τις διαθέσεις της γυναίκας παραμένοντας πάντα πιστή στην ποιότητα και στον διαφοροποιημένο σχεδιασμό.

1991: Καθώς η εταιρεία στεγάζει, από την ίδρυσή της τις εργασίες της σε ένα ιδιόκτητο κτήριο στην περιοχή του Περιστερίου, το 1991 αποφασίζει να ανοίξει το πρώτο της αποκλειστικό κατάστημα στην ίδια περιοχή επιλέγοντας το πιο εμπορικό μέχρι σήμερα σημείο της αγοράς.

1996: 5 χρόνια αργότερα ένα δεύτερο ομώνυμο κατάστημα εγκαινιάζει την παρουσία του στην Ερμού, στην πιο πολυσύχναστη αγορά της Αθήνας. Το κατάστημα φιλοξενείται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτήρια της Ερμού.

1998: Μια καινούργια συνεργασία με το δημοφιλές brand Topshop ξεκινάει.

2000: Η Toi&moi, με τη μορφή πλέον ανώνυμης εταιρείας, παρουσιάζει αύξηση τζίρου της τάξεως του 41% σε σχέση με το 1999. Το ίδιο έτος πραγματοποιείται και η αγορά του νέου ακινήτου της εταιρείας, συνολικής εκτάσεως 11000 τ.μ., στην Εθνική Οδό στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

2002: Η Toi&moi, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat κατατάσσεται στην 6η θέση των υγιέστερων ελληνικών βιομηχανικών επιχειρήσεων αφήνοντας πίσω της μερικές από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες βιομηχανίες, πολύ περισσότερο δε τις υπόλοιπες εταιρείες ένδυσης.

2004: Η Toi&moi επεκτείνει σημαντικά το εταιρικό δίκτυο λιανικής της διαθέτοντας πλέον καταστήματα στις πιο σημαντικές αγορές της Αττικής: Ερμού, Πανεπιστημίου, Περιστέρι, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Ν. Ιωνία, Πατησίων. Το ίδιο έτος επιταχύνει τις διαδικασίες πραγματοποίησης των νέων κτηριακών της εγκαταστάσεων.

2005: Πρόκειται για ένα έτος ορόσημο για την Toi&moi καθώς σηματοδοτεί τη μεταστέγαση των κεντρικών της γραφείων σε ένα νέο, ιδιόκτητο κτηριακό συγκρότημα, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής. Το ίδιο έτος, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός νέου επικοινωνιακού προφίλ, η Toi&moi ξεκινάει τη συνεργασία της με την k2design, ένα από τα πιο επιτυχημένα γραφεία στο σχεδιασμό εταιρικής εικόνας.

2007: Μέσα στο 2007 δύο νέα ακόμα καταστήματα εντός Ελλάδος προστίθενται στην αλυσίδα – Άρτα & Αγρίνιο – ενώ το πρώτο ομώνυμο σημείο πώλησης ανοίγει στο Λίβανο, στην πόλη της Βηρυττού. Το 2007 είναι και η χρονιά που η εταιρεία αποφασίζει να ανακαινίσει μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία πώλησης της αλυσίδας της: η αρχή έγινε με την ανακαίνιση του τριώροφου νεοκλασσικού κτηρίου στην οδό Ερμού…κατόπιν ήρθε η σειρά του καταστήματος της Θεσσαλονίκης στο Mediterranean Cosmos… και ακολούθησε η ανακαίνιση του Περιστερίου.

2008: Mέσα στο β’ εξάμηνο του 2008 δύο ακόμα νέα σημεία πώλησης ανοίγουν στην περιοχή της Αττικής – στο Golden Attica και στο εμπορικό κέντρο Athens Heart της οδού Πειραιώς.

2009: Από τα τέλη Μαρτίου, η Toi&moi εγκαινιάζει την παρουσία της στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο! Πρόκειται για το “Dubai Mall” , ένα εμπορικό κέντρο «επικών» διαστάσεων στο οποίο φιλοξενείται ένα αποκλειστικό κατάστημα Toi&moi 300 τ.μ.

2010: Η εταιρεία μέσα στο β’ εξάμηνο του 2010 λανσάρει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα με την επωνυμία The e-fashion store. Η Toi&moi ήταν το πρώτο ελληνικό brand με τόσο ισχυρή παρουσία στη λιανική που μπήκε στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Την ίδια περίοδο επιλέγει την fashion icon Tamta ως ambassador της χειμερινής συλλογής.

2011: Τον Οκτώβριο του 2011 η Toi&moi εγκαινιάζει το δικό της κατάστημα στην πόλη της Πάτρας, δημιουργώντας ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι. Ένα μήνα αργότερα αποκτά το δικό της ομώνυμο σημείο πώλησης στο εμπορικό κέντρο “The Mall Athens” ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο λιανικής της.

2012: To 2012 το όνομα της εταιρείας συνδέεται με μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η Toi&moi καλύπτει ενδυματολογικά την ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Αν» και φιλοξενεί ένα μικρό κείμενο του Χριστόφορου στον πρόλογο του lookbook της.

2013: Το 2013 βρίσκει την εταιρεία με ένα επιπλέον κατάστημα στο εταιρικό της δίκτυο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Κηφισιάς. Παράλληλα, το επικοινωνιακό της πλάνο ενδυναμώνεται σημαντικά μέσα από τη συνεργασία της εταιρείας με διάσημες ελληνίδες (celebrities) που ταυτίζονται με το brand. Bασική ambassador της μάρκας για όλο το 2013 ήταν διάσημη ελληνίδα pop star, Demy.

2015: Η εταιρεία επεκτείνει το δίκτυο της, ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στην Κύπρο στο «My Mall Limassol».

2016: Η χρόνια αυτή σηματοδοτείτε από το καινούργιο flagship κατάστημα της Toi&moi στην Θεσσαλονίκη. Νέα αρχιτεκτονική και διαφορετικό merchandising concept χαρακτηρίζουν το καινούργιο κατάστημα δημιουργώντας μια εντυπωσιακή και ανανεωμένη εικόνα του brand. Το δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 29 ομώνυμα καταστήματα και 200 πελάτες χονδρικής σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

2017: Η εταιρεία παρουσιάζει ένα εξολοκλήρου καινούργιο προφίλ του ηλεκτρονικού καταστήματος της τον Ιανουάριο προκειμένου να αναβαθμίσει την εμπειρία και την εξυπηρέτηση των πελάτων της. 

2018: Η Κύπρος υποδέχεται άλλα 2 καινούργια καταστήματα, ένα στο «Debenhams Mall» και ένα στο «Nicosia Mall».

Η Κατερίνα Γερονικολού, διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός, γίνεται το κύριο πρόσωπο της εταιρείας.

Η Toi&moi γίνεται κύριος σπόνσορας σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και γνωστά shows στην Ελληνική τηλεόραση αλλά και διεθνώς, στο GNTM – Greece’s Next Top Model.

2019: Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην ενδυνάμωση της εικόνα της μέσω στρατηγικών κινήσεων marketing. Πιο συγκεκριμένα:

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου σημαντική και δυνατή τηλεπερσόνα στην Ελλάδα γίνεται η brand ambassador.

Για άλλη μια χρονιά η Toi&moi γίνεται βασικός σπόνσορας του τηλεοπτικού show GTNM και διοργανώνει στα κεντρικά της γραφεία την απόλυτη δοκιμασία που θα κόψει την ανάσα των τηλεθεατών, την «Κάθετη Πασαρέλα»!

Η εταιρεία συμμετέχει στο μεγαλύτερο fashion event της χρονιάς στην Ελλάδα, «Madwalk», παρουσιάζοντας την συλλογή με τίτλο “Heritage”.

Βραβεία: Η εταιρεία ξεχωρίζει ανάμεσα σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου της και επιβραβεύεται με το παγκοσμίως γνωστό βραβείο με τίτλο «Superbrands 2018-2019».

Η Toi&moi αποδέχεται άλλο ένα αξιέπαινο βραβείο με τίτλο «Marketing Excellence Awards 2019» από το ελληνικό Ινστιτούτο Marketing. 

2020: Κύριες ενέργειες του marketing της εταιρείας αποτελούν τα εξής:

Η Toi&moi καλύπτει τις ανάγκες ρουχισμού των 90 έφηβων κοριτσιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό να στηρίξει το σκοπό του Οργανισμού. Η εταιρία έχει προγραμματίσει μία ολοκληρωμένη ενέργεια mobile marketing, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον Οργανισμό.

Το ελληνικό fashion brand για ακόμα μια φορά γίνεται σπόνσορας του GNTM καθώς αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά reality show, ντύνοντας αποκλειστικά τα μοντέλα στα πλατώ, πριν τις αποχωρήσεις.

2021: Η εταιρεία συνεργάζεται με διάφορες celebrities, bloggers, influencers σε Ελλάδα και Κύπρο που ταιριάζουν στο ύφος και στιλ της εταιρείας.

Συγκεκριμένα μια καινούργια συνεργασία ξεκινάει με την δημοφιλή τηλεοπτική παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου.

2022: Επεκτείνεται το δίκτυο της εταιρείας στην Κύπρο, ανοίγοντας ένα καινούργιο minimal κατάστημα στο καινούργιο «Metropolis Mall» στην Λάρνακα.

Η εταιρεία επενδύει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα με στόχο την ενίσχυση του customer experience & service. Το redesign του eshop είναι γεγονός και ακολουθεί πρότυπα των μεγαλύτερων ηλεκτρονικών καταστημάτων παγκοσμίως!

Η Toi&moi επεκτείνεται σε νέα μέσα επικοινωνίας όπως το Youtube και TikTok, ενισχύοντας το διαφημιστικό της budget.

Η καμπάνια SS22 της εταιρείας έχει minimal χαρακτήρα και απεικονίζει τη σύγχρονη, μοντέρνα αλλά και αισθησιακή γυναίκα της Toi&moi.

Η εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει τον πιο ισχυρό φιλανθρωπικό οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» καλύπτοντας τις ανάγκες ρουχισμού των κοριτσιών.

Η συνεργασία με την αγαπημένη Κατερίνα Καινούργιου συνεχίζεται καθώς το brand προχωρά σε παρουσιάσεις των capsule συλλογών της στην εκπομπή Super Katerina.