H ιστορία μας

Share

Share

1988: Είναι το έτος που ιδρύεται η Toi&moi, ως κατασκευαστική και εμπορική εταιρεία στο χώρο της γυναικείας ένδυσης. Το εμπορικό της σήμα, κατοχυρωμένο σε 55 χώρες του εξωτερικού, αποτυπώνει από την αρχή τη φιλοσοφία της συλλογής της: casual και elegant συνδυασμοί εκφράζουν το δισυπόστατο της μάρκας που «παίζει» με τις διαθέσεις της γυναίκας παραμένοντας πάντα πιστή στην ποιότητα και στον διαφοροποιημένο σχεδιασμό.

1991: Καθώς η εταιρεία στεγάζει, από την ίδρυσή της τις εργασίες της σε ένα ιδιόκτητο κτήριο στην περιοχή του Περιστερίου, το 1991 αποφασίζει να ανοίξει το πρώτο της αποκλειστικό κατάστημα στην ίδια περιοχή επιλέγοντας το πιο εμπορικό μέχρι σήμερα σημείο της αγοράς.

1996: 5 χρόνια αργότερα ένα δεύτερο ομώνυμο κατάστημα εγκαινιάζει την παρουσία του στην Ερμού, στην πιο πολυσύχναστη αγορά της Αθήνας. Το κατάστημα φιλοξενείται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτήρια της Ερμού.

2000: Η Toi&moi, με τη μορφή πλέον ανώνυμης εταιρείας, παρουσιάζει αύξηση τζίρου της τάξεως του 41% σε σχέση με το 1999. Το ίδιο έτος πραγματοποιείται και η αγορά του νέου ακινήτου της εταιρείας, συνολικής εκτάσεως 11000 τ.μ., στην Εθνική Οδό στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

2002: Η Toi&moi, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat κατατάσσεται στην 6η θέση των υγιέστερων ελληνικών βιομηχανικών επιχειρήσεων αφήνοντας πίσω της μερικές από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες βιομηχανίες, πολύ περισσότερο δε τις υπόλοιπες εταιρείες ένδυσης.

2004: Η Toi&moi επεκτείνει σημαντικά το εταιρικό δίκτυο λιανικής της διαθέτοντας πλέον καταστήματα στις πιο σημαντικές αγορές της Αττικής: Ερμού, Πανεπιστημίου, Περιστέρι, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Ν. Ιωνία, Πατησίων. Το ίδιο έτος επιταχύνει τις διαδικασίες πραγματοποίησης των νέων κτηριακών της εγκαταστάσεων

2005: Πρόκειται για ένα έτος ορόσημο για την Toi&moi καθώς σηματοδοτεί τη μεταστέγαση των κεντρικών της γραφείων σε ένα νέο, ιδιόκτητο κτηριακό συγκρότημα, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής. Το ίδιο έτος, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός νέου επικοινωνιακού προφίλ, η Toi&moi ξεκινάει τη συνεργασία της με την k2design, ένα από τα πιο επιτυχημένα γραφεία στο σχεδιασμό εταιρικής εικόνας.

2007: Μέσα στο 2007 δύο νέα ακόμα καταστήματα εντός Ελλάδος προστίθενται στην αλυσίδα – Άρτα & Αγρίνιο – ενώ το πρώτο ομώνυμο σημείο πώλησης ανοίγει στο Λίβανο, στην πόλη της Βηρυττού. Το 2007 είναι και η χρονιά που η εταιρεία αποφασίζει να ανακαινίσει μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία πώλησης της αλυσίδας της: η αρχή έγινε με την ανακαίνιση του τριώροφου νεοκλασσικού κτηρίου στην οδό Ερμού…κατόπιν ήρθε η σειρά του καταστήματος της Θεσσαλονίκης στο Mediterranean Cosmos… και ακολούθησε η ανακαίνιση του Περιστερίου.

2008: Mέσα στο β’ εξάμηνο του 2008 δύο ακόμα νέα σημεία πώλησης ανοίγουν στην περιοχή της Αττικής – στο Golden Attica και στο εμπορικό κέντρο Athens Heart της οδού Πειραιώς.

2009: Από τα τέλη Μαρτίου, η Toi&moi εγκαινιάζει την παρουσία της στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο! Πρόκειται για το “Dubai Mall” , ένα εμπορικό κέντρο «επικών» διαστάσεων στο οποίο φιλοξενείται ένα αποκλειστικό κατάστημα Toi&moi 300 τ.μ.

2010: Η εταιρεία μέσα στο β’ εξάμηνο του 2010 λανσάρει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα με την επωνυμία The e-fashion store. Η Toi&moi ήταν το πρώτο ελληνικό brand με τόσο ισχυρή παρουσία στη λιανική που μπήκε στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Την ίδια περίοδο επιλέγει την fashion icon Tamta ως ambassador της χειμερινής συλλογής.

2011: Τον Οκτώβριο του 2011 η Toi&moi εγκαινιάζει το δικό της κατάστημα στην πόλη της Πάτρας, δημιουργώντας ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι. Ένα μήνα αργότερα αποκτά το δικό της ομώνυμο σημείο πώλησης στο εμπορικό κέντρο MALL ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο λιανικής της.

2012: To 2012 το όνομα της εταιρείας συνδέεται με μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η Toi&moi καλύπτει ενδυματολογικά την ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Αν» και φιλοξενεί ένα μικρό κείμενο του Χριστόφορου στον πρόλογο του lookbook της.

2013: Το 2013 βρίσκει την εταιρεία με ένα επιπλέον κατάστημα στο εταιρικό της δίκτυο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Κηφισιάς. Παράλληλα, το επικοινωνιακό της πλάνο ενδυναμώνεται σημαντικά μέσα από τη συνεργασία της εταιρείας με διάσημες ελληνίδες (celebrities) που ταυτίζονται με το brand. Bασική ambassador της μάρκας για όλο το 2013 ήταν διάσημη ελληνίδα pop star, Demy.