26/03/2020

Πώς θα διατηρήσουμε λαμπερή την επιδερμίδα μας;

ΑΠΟ ΤΗΝ TOI & MOI

Ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα?

Εμείς βρήκαμε τα βασικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποκτήσεις την επιδερμίδα των ονείρων σου, χωρίς πολλή δυσκολία και κόπο ή πολύωρες ρουτίνες ομορφιάς.

Θεωρούμε δεδομένο ότι πίνουμε αρκετό νερό και κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες..(τώρα που μπορούμε!)

1.Σωστός Καθαρισμός και Ενυδάτωση.

Καθαρισμός και Ενυδάτωση είναι μία ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείτε συνδυαστικά καθημερινά πρωί και βράδυ. Ο καθαρισμός της επιδερμίδας γίνεται για την απομάκρυνση των ρύπων, των βακτηρίων και του περιττού σμήγματος. Τα προιόντα που χρησιμοποιούμε πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας και να έχουν ήπια μορφή. Μετά τον σωστό καθαρισμό χρησιμοποιούμε την ενυδατική κρέμα ανάλογη των αναγκών της επιδερμίδας μας(μικτή,λιπαρή,ξηρή). Όλοι οι τύποι επιδερμίδας έχουν ανάγκη από ενυδάτωση απλώς διαφοροποιούνται τα προϊόντα που μας καλύπτουν 

Εxtra tip! 

Αποφεύγουμε καθαριστικά και κρέμες που περιέχουν οινόπνευμα-άρωμα καθώς ξηραίνουν την επιδερμίδα μας.

Δεν αντικαθιστούμε τον καθαρισμό με το  ντεμακιγιάζ καθώς αποτελούν διαφορετική ρουτίνα περιποίησης.

Δεν κοιμόμαστε ποτέ με το μακιγιάζ μας καθώς το βράδυ γίνεται η ανάπλαση των επιδερμικών κυττάρων

2.Απολέπιση

Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας αφήνοντάς τη λεία και έτοιμη ώστε να εισχωρήσουν βαθύτερα τα υπόλοιπα προιόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε. Η απολέπιση πρέπει να γίνετε μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας απαλά scrub που έχουν σαν βάση φιλικά προς το δέρμα μας συστατικά. 

Extra tip!

Δεν τρίβουμε ποτέ δυνατά το πρόσωπό μας. Ακολουθούμε απαλές και κυκλικές κινήσεις

Δεν σκουπιζόμαστε έντονα με την πετσέτα, απλώς ταμπονάρουμε μαλακά

3. Μάσκες Ομορφιάς

Οι μάσκες προσώπου δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά είναι αναγκαίες και απαραίτητες για την υγεία της επιδερμίδας μας ενώ θα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε μία με δύο φορές την εβδομάδα(ιδανικά μετά την απολέπισή μας). Στο εμπόριο θα βρούμε δεκάδες επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες μας όπως λάμψη, ενυδάτωση,καθαρισμός, λείανση λεπτών γραμμών κ.ο.κ. Μάσκες μπορούν να γίνουν και με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας όπως το γιαούρτι υψηλών λιπαρών, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο

Extra tip!

Για ξεκούραστα μάτια μπορούμε να ταμπονάρουμε ελαφρά και να αφήσουμε  για 10 λεπτά τα φακελάκια από το ήδη χρησιμοποιημένο πράσινο τσάι μας.